cupcake_40På mitt och Jonas 40-årskalas serverades smarriga cup-cakes med smak av kokos och citron. Nu ska Fia och Moa prova på att baka dem och här följer en guide till recepten.

Man börjar med att baka muffins. Det receptet jag använde hittar ni här.

Scrolla ner till det receptet som hör till kokos och lime cup cakes, men baka bara muffinsarna, avstå från resten. Smeten räcker till ca 28 små muffins.

När de står i ugnen gör man lemon curd. Mitt recept finns tex här. Är man lat kan man såklart köpa en burk färdig lemun curd på Ica. Det funkar också. Men den här är god – rekommenderas. Det som blir över kan man ha på nybakta scones – om baklusten inte skulle ta slut efter det här. Går att frysa in och står sig i kylen ca en vecka.

Gör ett litet hål i toppen på muffinsen och gröp ur en bit ner. Spritsa i lemoncurd i varje muffins.

Sen ska det göras frosting och jag gjorde en marrängsmörkräm som är supergod – och jag använder alltid den här sidan när jag gör den. Tror att jag tog 3 äggvitor och det räckte mer än väl.

http://heavenlycupcake.se/steg-for-steg-swiss-meringue-buttercream/

Smaksätt med lemoncurd, testa er fram till vad som smakar bra.

Spritsa på varje cupcake och dekorera med tex kokosflingor, nåt fint strössel eller varför inte en liten citron i marsipan?

Lycka till!

Kram
Annika

 

 

Annonser